Extralånet - Ett snabbt extra lån, låna pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
Extralånet - Ett snabbt extra lån, låna pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
När du ansöker godkänner du användarvillkoren, våra allmänna villkor och att du tagit del av informationen i SEKKI.

Exempelränta 24,95%.
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.

Låna pengar snabbt - ansök om att låna pengar direkt

Sms lån utan UC

En oförutsedd utgift och behov av snabba pengar kan drabba vem som helst. Om du inte har någon buffert att ta av kan den enda lösningen på problemet bli att ta ett lån. Är det en mindre summa du behöver kan ett sms lån utan UC vara det bästa alternativet.

Vad är UC?

UC är en förkortning av företagsnamnet Upplysningscentralen och är sedan 2018 en del av den finländska koncernen Asiakastieto Group Plc. Tidigare ägdes UC gemensamt av de svenska storbankerna: SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Danske Bank samt Länsförsäkringar. UC är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag och grundades redan 1977 under namnet Upplysningscentralen. Vid en låneansökan var det fram till för några år sedan nästan bara UC som gjorde kreditupplysningar och än idag är det så att om du ansöker om ett lån via storbankerna tas det nästan uteslutande en kreditupplysning genom UC.

Låna pengar utan UC och med betalningsanmärkningar

Ett sms lån utan UC är väldigt likt ett vanligt lån med UC. Båda lånen innebär att du ansöker om lån och att långivaren gör en kreditkontroll för att bedöma din återbetalningsförmåga. Det som skiljer lånen åt är att i ett sms lån utan UC görs ingen kreditupplysning hos UC utan istället används ett annat företag. Alla företag som ger ut lån måste, enligt lag, ta en kreditupplysning på låntagaren för att kunna bedöma låntagaren. För några år sedan var det vanligt att sms lån gavs ut utan att någon kreditupplysning gjordes, men det är numera reglerat i konsumentkreditlagen. Det finns alltså inga företag som ger ut sms lån eller andra snabblån som inte tar en kreditupplysning. En skillnad mellan lånen är därför vilket bolag som tillhandahåller kreditupplysningen. Vanligast är att kreditupplysningar för snabblån och mindre lån tas genom andra kreditupplysningsföretag såsom CreditSafe eller Bisnode.

Välkommen att ansöka om ett sms lån utan UC idag!

En kreditupplysning från UC skiljer sig inte så mycket från en kreditupplysning från Bisnode eller CreditSafe. Den stora skillnaden är att UC framförallt används av bankerna där de kontrollerar hur många registrerade förfrågningar en låntagare fått sedan tidigare och använder det sedan i sin kreditbedömning.

För att hålla koll på ditt kreditbetyg hos UC har UC tagit fram appen Kreddy. Bisnode och CreditSafe har även de tagit fram liknande tjänster. Bisnodes tjänst heter Min Upplysning och CreditSafe har en tjänst på sin hemsida som man kommer åt genom BankID-inloggning.

Vi på Extralånet använder oss utav Bisnode för våra sms lån utan UC för att ge ett snabbt och tryggt besked till våra låntagare och utan att påverka ett kreditbetyg hos UC. En anledning till att många helst vill låna pengar utan UC är att UC registrerar förfrågningar. Då många UC-förfrågningar kan ha en negativ påverkan på en låntagares kreditvärdighet är det inte önskvärt. Det kan bland annat göra det svårare för dig som låntagare att få bolån och andra lån när ni sedan ansöker om ett större lån. Därför kan det vara smart att använda sig av sms lån utan UC när man tar lån för oväntade utgifter för att öka sina chanser för att få lånet med UC senare.

Hur gör man för att ansöka om ett lån utan uc hos Extralånet?

När du har bestämt dig för att ta ett lån hos oss är det första du ska göra är att noga läsa igenom villkoren och priserna. Om du sedan bestämmer dig för att ta ett lån ansöker du direkt via ansökningsformuläret här på hemsidan.

Hos oss är det enkelt att ansöka om lån. Du gör själv din ansökan med hjälp av ditt mobila BankID. Fyll bara i ansökan med dina uppgifter och hur mycket du vill låna. Vi är måna om din kreditvärdighet, så när du ansöker om lån via oss gör vi vår kreditprövning av din ansökan utan UC. Istället för UC använder vi oss av Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos UC. Läs mer om lån utan UC här.

Ansök om ett sms lån utan UCVar noga med att läsa igenom och fylla i korrekta uppgifter. Med hjälp av ditt BankID hämtar du ditt kontonummer från din bank och undertecknar skuldebrevet på samma gång. När ansökan är ifylld kan du ladda ner skuldebrevet. Du kan då läsa igenom skuldebrevet och villkoren innan du bestämmer dig för att skicka in din ansökan. Efter att du skickat in din ansökan får du en bekräftelse till din e-postadress att vi mottagit din ansökan där även skuldebrevet bifogas. Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Observera att en kreditupplysning kommer att göras och att din ansökan kan komma att avslås i efterhand. Vi tar en kreditupplysning via Bisnode och den påverkar inte ditt kreditbetyg hos UC. Man ansöker direkt via ansökningsformuläret på hemsidan. Med hjälp av ditt BankID signerar du avtalet, snabbt, smidigt och säkert! Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Extralånet tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan. Exempelvis är det bra att tänka på att aldrig låna:
 • Om du redan har för många skulder
 • Om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
 • För att betala tillbaka andras skulder
 • För att låna ut pengar till andra som är i behov av pengar

Grundkrav för att vi ska låna ut pengar

 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
 • Att du inte har andra sms lån hos oss som inte är betalda
Endast efter en godkänd ansökan kan vi låna ut pengar till dig som låntagare.

Ansök om ett sms lån utan UC

När är det bra att ansöka om sms lån utan UC?

Om du är i behov av att ta en mindre snabb kredit för att lösa något akut och vet med dig att du har många UC-förfrågningar (men god ekonomi i övrigt) kan det vara bra att ta ett snabblån utan UC. Ett annat exempel är om du har tänkt teckna ett bolån inom en snar framtid och inte vill minska dina chanser att få lånet beviljat genom att använda UC.

Lån utan kreditupplysning via UC

En vanligt förekommande missuppfattning bland låntagare är att det finns lån man kan söka utan att en kreditupplysning tas på en. Detta är däremot inte något som förekommer längre, men tidigare hände det att så kallade sms lån inte tog någon kreditupplysning. De senaste 10 åren har detta däremot ändrats genom uppdateringar utav Konsumentkreditlagen och hårdare krav från Finansinspektionen och Konsumentverket. Numera är de flesta långivare som står under Finansinspektionens tillsyn skyldiga att genomföra en kreditupplysning innan ett lån beviljas. Vid en låneansökan var det fram till för några år sedan nästan bara UC som gjorde kreditupplysningar och än idag är det så att om man ansöker om ett lån via storbankerna tas det nästan uteslutande en kreditupplysning genom UC.

Ömsesidigt ansvar

Extralånet Kredit/Catalunia Capital AB tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare då vi är registrerade hos Finansinspektionen som Konsumentkreditinstitut. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme i din ekonomiska situation för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan.

Låna pengar snabbt utan UC – betala tillbaka lika snabbt utan extra kostnad

Om du vill ta ett sms lån kan du närsomhelst betala tillbaka ditt lån utan att behöva betala en högre ränta eller ränteskillnadsersättning. Om du betalar tillbaka hela ditt lån i förskott tar vi ingen extra avgift och du är alltid välkommen tillbaka om du behöver låna igen. Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.

Välkommen att ansöka om ett sms lån utan UC direkt!

Vanligaste frågorna

Hur mycket pengar får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.
Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?
Den effektiva räntan är 28,01%
Vad har ni för grundkrav för att låna pengar?
 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad efter skatt (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, men vi tar ingen UC utan använder istället Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos UC.
Vad finns det för avgifter?
 • Startkostnad/uppläggningsavgift: Just nu 0 kr!
 • Förseningsavgift: 0 kr
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Inkassoavgift: 180 kr
 • Lösa lånet i förtid: 0 kr
 • Ändra återbetalningstid: 0 kr
Kan jag utöka mitt lån?
Ansökan om höjning av ditt lån kan göras först när vi meddelar detta till er, en ansökan innan dess kommer inte att beviljas. Anmäl ditt intresse genom att maila till oss, då kommer vi meddela dig när vi kan erbjuda den möjligheten.

Vi utvecklar en ny plattform med ”mina sidor” med BankID-inlogg där man skall kunna se, administrera och även ansöka om att höja sitt lån upp till 50.000 kr efter sedvanlig kreditprövning. Dessvärre har den utvecklingen dragit ut på tiden då vi varit tvungna att prioritera annan utveckling.

Som möjlighet finns alltid att du löser det lån du har idag och ansöker om ett nytt, högre lån.

Är du osäker på hur stort ditt lån är idag? Kontakta vår kundtjänst på kontakt@extralanet.se om du vill veta din aktuella skuld.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du ha hjälp eller saknar svar på en fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss