Extralånet - Ett snabbt extra lån, låna pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
Extralånet - Ett snabbt extra lån, låna pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
När du ansöker godkänner du användarvillkoren, våra allmänna villkor och att du tagit del av informationen i SEKKI.

Exempelränta 24,95%.
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.

Låna pengar snabbt - ansök om att låna pengar direkt

Vad är ett snabblån utan UC?

Ett snabblån utan UC är väldigt likt ett lån med UC. Båda lånen innebär att låntagaren ansöker om lån och att långivaren gör en kreditkontroll för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga.

Det som skiljer lånen åt är att i ett lån utan UC görs ingen kreditupplysning hos UC utan istället används ett annat företag. Alla företag som ger ut lån måste, enligt lag, ta en kreditupplysning på låntagaren för att kunna bedöma låntagaren. För några år sedan var det vanligt att smslån gavs ut utan att någon kreditupplysning gjordes men det är numera reglerat i konsumentkreditlagen. Det finns alltså inga företag som ger ut smslån eller andra snabblån som inte tar en kreditupplysning.

En skillnad mellan lånen är därför vilket bolag som tillhandahåller kreditupplysningen. Vanligast är att kreditupplysningar för snabblån och mindre lån tas genom andra kreditupplysningsföretag såsom CreditSafe eller Bisnode. Vi på Extralånet använder oss utav Bisnode för våra lån utan UC för att ge ett snabbt och tryggt besked till våra låntagare och utan att påverka ett kreditbetyg hos UC.

En anledning till att många helst vill låna pengar utan UC är att UC registrerar förfrågningar. Då många UC-förfrågningar kan ha en negativ påverkan på en låntagares kreditvärdighet är det inte önskvärt. Detta i kombination med att många banker använder sig utav UC kan göra det svårare för dig som låntagare att få bolån och andra lån när ni sedan ansöker om ett större lån.

Det kan därför vara smart att använda sig utav lån utan UC när man tar lån för oväntade utgifter för att öka sina chanser för att få lånet med UC senare.
Läs mer om att låna utan UC här.

Vad är UC?

UC är en förkortningl av företagsnamnet Upplysningscentralen och är sedan 2018 en del utav den finländska koncernen Asiakastieto Group Plc. Tidigare ägdes UC gemensamt av de svenska storbankerna: SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Danske Bank samt Länsförsäkringar. UC är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag och grundades redan 1977 under namnet Upplysningscentralen.

Vid en låneansökan var det fram till för några år sedan nästintill bara UC som gjorde kreditupplysningar och än idag är det så att om man ansöker om ett lån via storbankerna tas det nästan uteslutande en kreditupplysning genom UC.

Välkommen att ansöka om ett lån utan UC idag!

Vad ingår i en kreditupplysning från UC?

En kreditupplysning från UC skiljer sig inte så mycket från en kreditupplysning från Bisnode eller CreditSafe. Den stora skillnaden är att UC framförallt används utav bankerna där de kontrollera hur många registrerade förfrågningar en låntagare fått sedan tidigare och använder det sedan i sin kreditbedömning.

I en kreditupplysning från UC framgår bland annat följande:
 • Information om din taxerade inkomst
 • Var du är folkbokförd och hur länge du har varit folkbokförd där
 • Ditt civilstånd
 • Om du äger några fastigheter
 • Vilka lån och kreditkort som finns registrerade på dig
 • Om du har några betalningsanmärkningar
 • Om du har ett skuldsaldo hos kronofogden
 • Vilka som har tagit en UC på dig de senaste 12 månaderna
Denna information använder sedan UC i sina algoritmer för att beräkna din kreditprofil och hjälpa långivare att bedöma ditt kreditbetyg som de sedan använder i sina modeller.

Hur ofta uppdateras informationen hos UC?

För att UC ska kunna ha en aktuell och relevant databas med information så uppdaterar UC sina databaser kontinuerligt. För att hålla koll på ditt kreditbetyg hos UC har UC tagit fram appen Kreddy. Bisnode och CreditSafe har även de tagit fram liknande tjänster. Bisnodes tjänst heter Min Upplysning och CreditSafe har en tjänst på sin hemsida som man kommer åt genom BankID inloggning.

Lån utan kreditupplysning via UC

En vanligt förekommande missuppfattning bland låntagare är att det finns lån man kan söka utan att en kreditupplysning tas på en. Detta är däremot inte något som förekommer längre men tidigare hände det att så kallade smslån inte tog en kreditupplysning. De senaste 10 åren har detta däremot ändrats genom uppdateringar utav Konsumentkreditlagen och hårdare krav från Finansinspektionen och Konsumentverket. Numera är de flesta långivare som står under Finansinspektionens tillsyn skyldiga att genomföra en kreditupplysning innan ett lån beviljas.

Vid en låneansökan var det fram till för några år sedan nästintill bara UC som gjorde kreditupplysningar och än idag är det så att om man ansöker om ett lån via storbankerna tas det nästan uteslutande en kreditupplysning genom UC.

Ömsesidigt ansvar

Extralånet Kredit / Catalunia Capital AB tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare då vi är registrerade hos Finansinspektionen som Konsumentkreditinstitut. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme i din ekonomiska situation för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan. Exempelvis är det bra att tänka på att aldrig låna:
 • Om du redan har för många skulder
 • Om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
 • För att betala tillbaka andras skulder
 • Åt andra personer som är i behov av pengar

Konsekvenser om man inte kan återbetala sitt lån utan UC

Som låntagare är det viktigt att man förstår vilka konsekvenser man kan drabbas av om man inte återbetalar sitt lån i tid. Om risken är stor att du kan inte kan betala tillbaka i tid bör du vara aktsam med att ta lån utan UC.

Om en delbetalning inte blir gjord i tid får du en påminnelse. Om inte den heller kan betalas riskerar du att ärendet hamnar hos inkasso och slutligen hos Kronofogden om ingen återbetalning skett under tidigare steg. Då riskerar du att få en så kallad betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning finns registrerad i tre år vilket kan leda till svårigheter med att ansöka om lån, hyresrätt, telefonabonnemang med mera. Läs mer här vad som händer om du inte kan betala.

Hur påverkar en betalningsanmärkning mig?

Det är viktigt att ha i åtanke att när väl en betalningsanmärkning har registrerats tar det 3 år innan den går bort, även om man har betalat sin skuld eller sina skulder hos kronofogden efter att ha fått anmärkningen. En anmärkning leder till att man blir ekonomiskt begränsad och upplever problem i det vardagliga livet. Här är några exempel:
 • Svårt att teckna mobilabonnemang
 • Svårt att teckna hyreskontrakt
 • Mycket svårt att bli beviljad lån hos banker eller andra kreditinstitut
 • Svårt att ingå elavtal och andra typer av abonnemang
 • Svårt att få kreditkort

Lån med betalningsanmärkning utan UC

För att undvika betalningsanmärkningar är det viktigt att alltid kontakta den du är skyldig pengar i god tid. Generellt kan man säga att om du skulle få betalningssvårigheter är vår rekommendation att du genast ska ta kontakt med din kreditgivare. Tillsammans kan ni titta på alternativa lösningar och avbetalningsplaner för att undvika att du får en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning hos oss är inte ett avslagskriterie men hos många långivare är det svårt att få lån med betalningsanmärkning. Tänk på att en betalningsanmärkning påverkar din kreditvärdighet!

Låna pengar snabbt utan UC - betala tillbaka lika snabbt utan extra kostnad

Om du vill ta ett lån kan du närsomhelst betala tillbaka ditt lån utan att behöva betala en högre ränta eller ränteskillnadsersättning.

Om du betalar tillbaka hela ditt lån i förskott tar vi ingen extra avgift och du är alltid välkommen tillbaka om du behöver låna igen.

Välkommen att ansöka om lån utan UC hos oss idag!

Vanligaste frågorna

Hur mycket pengar får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.
Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?
Den effektiva räntan är 28,01%
Vad har ni för grundkrav för att låna pengar?
 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad efter skatt (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, men vi tar ingen UC utan använder istället Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos UC.
Vad finns det för avgifter?
 • Startkostnad/uppläggningsavgift: Just nu 0 kr!
 • Förseningsavgift: 0 kr
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Inkassoavgift: 180 kr
 • Lösa lånet i förtid: 0 kr
 • Ändra återbetalningstid: 0 kr
Kan jag utöka mitt lån?
Ansökan om höjning av ditt lån kan göras först när vi meddelar detta till er, en ansökan innan dess kommer inte att beviljas. Anmäl ditt intresse genom att maila till oss, då kommer vi meddela dig när vi kan erbjuda den möjligheten.

Vi utvecklar en ny plattform med ”mina sidor” med BankID-inlogg där man skall kunna se, administrera och även ansöka om att höja sitt lån upp till 50.000 kr efter sedvanlig kreditprövning. Dessvärre har den utvecklingen dragit ut på tiden då vi varit tvungna att prioritera annan utveckling.

Som möjlighet finns alltid att du löser det lån du har idag och ansöker om ett nytt, högre lån.

Är du osäker på hur stort ditt lån är idag? Kontakta vår kundtjänst på kontakt@extralanet.se om du vill veta din aktuella skuld.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du ha hjälp eller saknar svar på en fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss